SALDŽIŲJŲ BAZILIKŲ SĖKLOS (SABJA arba TUMARIA)

SALDŽIŲJŲ BAZILIKŲ SĖKLOS (SABJA arba TUMARIA)

SALDŽIŲJŲ BAZILIKŲ SĖKLOS (SABJA arba TUMARIA)
(lot. Ocinum basilicum)

„Tukmaria“ sėklos (ocimun basilicum) yra šventos daugelyje Azijos šalių dėl puikių maistinių savybių.os naudojamas ne tik ajurvedos medicinoje Indijoje, bet ir Pietryčių Azijos patiekaluose -desertuose, kokteiliuose, netgi pyraguoses - kaip rišamoji medžiaga (pavyzdžiui, kiaušiniams pakeisti). Kiti populiarūs pavadinimai yra falooda ir baziliko sėklos.
Nors daugelyje šalių tukmarija buvo subalansuotos mitybos dalis, daugelyje Vakarų šalių ji beveik nežinoma. Iš dalies dėl jų „pusbrolio“ chia sėklų sėkmės, jos dabar atrandamos ir populiarėja Europoje bei Amerikoje. „Tukmaria“ sėklos yra labai mažos (panašios į aguonas), juodos ir turi lengvą bazilikų skonį.

Tai puiki alternatyva CHIA (ispaniško šalavijo) sėkloms.

Norėdami naudoti sėklas, tiesiog sumaišykite jas su jogurtais, salotomis, kokteiliais, sriuba, makaronų patiekalais arba gamindami sausainius, duoną ar krekerius.
Taip pat galite sumaišyti šaukštą sėklų 250 ml vandens (jie kelis kartus padidina tūrį), leisti nusistovėti maždaug 15 minučių ir gerti paprastą, sumaišytą su citrinų sultimis ar vaisių kokteiliais. Jie taip pat gali būti naudojami tirštinti gėrimus ir desertus.

Vartojimo būdas: rekomenduojama paros norma - valgomasis šaukštas (maždaug 13 g).

Dalintis:
Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink