Peletrūnai

Prekės kodas: PN-072

Turimas kiekis: Išparduota

Peletrūnais žavisi ir prancūzai, ir žemaičiai.
Vaistinis kietis arba peletrūnas (lotyniškai Artemisia Dracunculus, angiškai tarragon, vokiškai estragon) – prieskoninis augalas su smulkiais žaliais lapeliais. Peletrūnų tėvynė – Rusijos pietinė dalis ir Mongolija. Manoma, kad pirmieji peletrūnus kaip prieskonius XIII a. pradėjo vartoti arabai.
Lietuviai turi senovinių primirštų patiekalų, kurie be peletrūnų būtų eiliniai – tai aukštaitiški virtiniai su peletrūnais, žemaitiški cepelinai su varške ir peletrūnais.
Peletrūnai puikiai dera su žuvimis, jūrų gėrybėmis, vištiena, varške, kiaušinių patiekalais, jų dedama į salotas, sriubas ir padažus. Berno padažui (sviestas, kiaušinių tryniai, vanduo, citrinų sultys, česnakai, actas) ypatingo skonio suteikia būtent peletrūnai. Peletrūnai taip pat naudojami prieskoniniam actui bei aliejui gaminti, agurkams, pomidorams, grybams konservuoti – verta pabandyti, skonis tikrai įdomus.
Peletrūną ypač mėgsta Kaukaze, arabų, rusų, armėnų ir persų kalbomis jis vadinamas tarchun.

Grynasis kiekis: 20 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite
Kilmės šalis: Prancūzija
Parašyti atsiliepimą
Rašyti
Skambinti