• Burnočių spragėsiai

Prekės kodas: PN-066

Turimas kiekis: 100

text_location Lenkija

Sudedamosios dalys: 100% burnočių sėklos.

Burnočių spragėsiai  tinka naudoti  sausiems pusryčiams, paplotėliams, desertams,  jogurtams, varškės patiekalams, kepiniams, bandelėms , sriuboms  ir pan.

Maistinė vertė (100 g.) - 1622 kJ/385 kcal: riebalų 7,5 g., sočiųjų riebalų rūgščių 1,8 g., angliavandenių 57,5 g., cukrų 2,2 g., skaidulinių medžiagų 14 g., baltymų 15 g., druskos <0,001 g., skvaleno  418 mg.
Vitaminai ir mineralai: Vitaminas B2   2,08 mg, fosforas  604 mg, magnis 285 mg, geležis 7,1 mg, cinkas 3,3 mg, kalis 552 mg, kalcis 188 mg.

GRYNASIS KIEKIS: 120 g

PRODUKTAS BE GLITIMO.

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.50

Burnotis – viena iš nuostabiausių nepelnytai pamirštų augalų gentis. Graikiškai amaranthos – nevystanti gėlė. Šis augalas patraukė žmonių dėmesį jau prieš 8000 metų. Senovės graikams burnotis buvo nemirtingumo simbolis, majams ir inkams - maistas, actekams – dievas.

Burnotis – vienmetis žolinis, ypač vertingas maistinis augalas. Burnočių sėklose vidutiniškai yra 15–17 proc. baltymų, 5–8 proc. riebalų ir 3,7–5,7 proc. ląstelienos, t. y. gerokai daugiau, nei kituose varpiniuose javuose. Pasak vokiečių portalo http://www.fid-gesundheitswissen.de/amaranth-bietet-besonders-hochwertig., burnočių baltymai yra ypač vertingi. Baltymų vertingumas matuojamas pagal tai, kiek juose yra esminių amino rūgščių, kurių organizmas nepasigamina (todėl turi gauti su maistu). Juose yra visų nepakeičiamų amino rūgščių, o jų proporcija ideali. Be to, šio augalo baltymo vienos iš svarbiausių aminorūgščių – lizino – yra net du ar tris kartus daugiau nei kitose grūdinėse kultūrose. Lizinas ypač svarbus vaikams, nes yra reikalingas augimui, kaulams formuotis, baltymų sintezei, kalciui pasisavinti.

Burnočio sėklose esantys riebalų junginiai turi daug nesočiųjų riebalų rūgščių. Jau 20 metų šį augalą tiriantys Amerikiečiai nuo 2000m. planavo dalį kukurūzų pasėlių pakeisti burnočio pasėliais. Atlikti tyrimai atskleidė, kad į kasdieninių duonos produktų sudėtį pridėjus burnočio miltų (kurie sudarytų apie 10% produkto), pavyktų sustabdyti širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi daugiau nei 30% pacientų!  Angliavandenių yra mažai. Įspūdingas yra mineralų ir mikroelementų kiekis - ypač geležies , kalcio ir magnio Kupina sauja burnočių turi daugiau kalcio nei stiklinė pieno. Ištirta, kad vegetarinėje mityboje burnočiai yra vertingesnis produktas už kviečius, kukurūzus, ryžius ir soją.  .Burnočio sėklose gausu vertingų mikroelementų: geležies, kalcio, magnio, fosforo, kalio – jų kiekis yra kelis kartus didesnis nei grūduose. Jame nėra glitimo. Jame taip pat randama daug vitamino A, E (pramintu jaunystės vitaminu), B ir C.

Burnočio sėklų miltai pakelia produkto maistinę vertę ir gali atstoti dirbtinius maisto priedus – jie natūraliai prailgina vartojimo laikotarpį. Gaminiai su burnočio miltais suteikia produktui švelnų riešutų skonį.  Burnočio miltai puikiai dera su kukurūzų miltais, bet tai pat puikiai tinka ir prie kitų grūdų miltų – pakelia jų maistinę vertę. Todėl šis augalas Amerikoje yra naudojamas kūdikių maisto gamyboje. Be to, burnotyje esantys tokotrienoliai ir ląsteliena sumažina cholesterolio kiekį kraujyje ir užkerta kelią aterosklerozės bei širdies ligų vystymuisi.

Burnočių dribsniai  tinka  košėms, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams, desertams, kepiniams, bandelėms , sriuboms  ir pan.

Košei: 1-2 min. pavirti arba užpylus verdančiu vandeniu ar pienu palikti išbrinkti.

Burnočių spragėsiai  tinka  sausiems pusryčiams, paplotėliams, desertams, jogurtams, varškės patiekalams, kepiniams, bandelėms , sriuboms  ir pan.

Parašyti atsiliepimą
Rašyk
Skambink