GRYNUOLIAI

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€2.00

Sudedamosios dalys: 100% Ceilono cinamonas.

Ceilono cinamonas iš kitų rūšių išsiskiria labai plona ir minkšta, gelsvai rusvos spalvos aromatinga žieve, kurioje yra mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, mangano, geležies, cinko, magnio, vitamino A, itin gausu antioksidantų.

Grynasis kiekis: 20 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.50

Sudedamosios dalys: 100% Ceilono cinamonas.

Ceilono cinamonas iš kitų rūšių išsiskiria labai plona ir minkšta, gelsvai rusvos spalvos aromatinga žieve, kurioje yra mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, mangano, geležies, cinko, magnio, vitamino A, itin gausu antioksidantų. Cinamonas plačiausiai naudojamas konditerijoje, juo gardinami kepiniai, šokoladas, desertai, dedama į karštus gėrimus (kavą, arbatą), marinatus, alkoholinius gėrimus, apibarstomi vaisiai, gardinami net pikantiški, mėsos ir žuvies patiekalai. Šis prieskonis naudojamas tiek liaudies, tiek tradicinėje medicinoje. Ypač vertinamas indų medicinoje Ajurvedoje.  
Maistinė vertė 100 g: 247 kcal/1232 kJ, riebalų 1,24 g, angliavandenių 50,59 g, baltymų 3,99 g, skaidulos 53,1 g.; druska 0.

Grynasis kiekis: 50 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.50

Ciberžolė (dar kitaip vadinama kurkuma,  turmeric) yra imbierinių šeimos žolinis augalas. Vertingiausia šio augalo dalis - šaknys. Jos labai panašios į imbiero šaknis, tik yra ryškiai geltonos spalvos. Dažniausiai vartojama malta ciberžolės šaknis, tai ir yra ciberžolės milteliai. Maltomis ciberžolėmis gardinami mėsos, žuvies, ryžių, daržovių patiekalai. Šių miltelių beriama į marinatus žuviai, tešlą, daržovių įdarą pyragaičiams. Ciberžolės tinka sriuboms, užkandžiams. Jomis galima nudažyti ir kepinių tešlą.

Grynasis kiekis: 100 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.50

Gvazdikėliai – labai senas prieskonis, dėl itin stipraus aromato vertinamas Europos, Šiaurės Afrikos ir didelės dalies Azijos virtuvėse. Senovės Kinijoje,  prieš susitikdami su imperatoriumi,  pavaldiniai ir svečiai pakramtydavo  gvazdikėlių – kad būtų geras burnos kvapas. Etiopijoje kartu su kavos pupelėmis mėgstama paskrudinti ir porą gvazdikėlių.  Išmoningi Prancūzijos virėjai vieną kitą gvazdikėlį deda į ilgai ant lėtos ugnies verdamus troškinius arba į mėsos sultinius. Anglai be gvazdikėlių neįsivaizduoja daržovių marinatų. Lietuvoje naudojami ruošiant kiaulieną, jautieną, avieną, laukinių paukščių patiekalus, antieną bei žąsieną. Pagardina troškintus patiekalus su kumpiu, ryžių, daržovių  keptų svogūnų ir pomidorų patiekalus.  Gardina kompotus, marinatus, kilkių, strimelių ir silkės konservus, taip pat tinka karštam vynui ruošti. 
Gvazdikėliai yra naudojami ajurvedinio maisto ruošimui ir tinka su cinamonu, lauro lapais ir  juodaisiais pipirais, ciberžole, kmynais, kalendra. 

Grynasis kiekis: 40 g

 

€1.50

Gvazdikėliai – labai senas prieskonis, dėl itin stipraus aromato vertinamas Europos, Šiaurės Afrikos ir didelės dalies Azijos virtuvėse. Senovės Kinijoje,  prieš susitikdami su imperatoriumi,  pavaldiniai ir svečiai pakramtydavo  gvazdikėlių – kad būtų geras burnos kvapas.  Etiopijoje kartu su kavos pupelėmis mėgstama paskrudinti ir porą gvazdikėlių.  Išmoningi Prancūzijos virėjai vieną kitą gvazdikėlį deda į ilgai ant lėtos ugnies verdamus troškinius arba į mėsos sultinius. Anglai be gvazdikėlių neįsivaizduoja daržovių marinatų. Lietuvoje naudojami ruošiant kiaulieną, jautieną, avieną, laukinių paukščių patiekalus, antieną bei žąsieną. Pagardina troškintus patiekalus su kumpiu, ryžių, daržovių  keptų svogūnų ir pomidorų patiekalus.  Gardina kompotus, marinatus, kilkių, strimelių ir silkės konservus, taip pat tinka karštam vynui ruošti. 
Gvazdikėliai yra naudojami ajurvedinio maisto ruošimui ir tinka su cinamonu, lauro lapais ir  juodaisiais pipirais, ciberžole, kmynais, kalendra. 

Grynasis kiekis: 40 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.50

Grynasis kiekis: 20 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.80

Sudėtis: 100 % imbieras.

Imbieras yra  vienas iš  populiariausių  prieskonių  pasaulyje. Jis turi daugybę kulinarinių paskirčių ir yra naudojamas tiek konditerijoje (sausainiai, meduoliai, tortai), tiek mėsos patiekaluose. Iš imbiero galima pasigaminti ir imunitetą stiprinančią arbatą.

Grynasis kiekis: 70 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.50

Maistinė vertė (100 g) - 2120 kJ/510 kcal: riebalų 32 g (iš jų sočiųjų 3.1 g), angliavandenių 40 g (iš jų cukrų - pėdsakai), 
skaidulinių medžiagų 35 g, baltymų 20 g, natrio - pėdsakai.
Vartojimo būdas: rekomenduojama paros norma - valgomasis šaukštas (maždaug 15 g). 
Galima vartoti su maistu arba išgerti išmirkytas vandenyje.

Grynasis kiekis: 500 g arba 1 kg

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Nuo €0.00

Sudedamosios dalys: 100 % juodgrūdės sėklos.  Svogūninio augalo Nigella sativum sėklos. Juodgrūdės  apjungia raudonėlio juodųjų pipirų ir svogūnų skonius. Jų dedama į daržovių, varškės, žuvų, paukštienos   patiekalus. Manoma, kad šios sėklos gerina smegenų veiklą, skatina virškinimą, turi šlapimą varančių savybių, pasižymi antidepresiniu poveikiu, turi vitaminų A ir B2.

Grynasis kiekis: 70 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.50

Grynasis kiekis: 90 g

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

€1.50
Rašyk
Skambink